Lengsholm, Karen-Lis

Gå til indhold
Mennesker - Det ubevidste motiv
Der kommer altid noget figurativt ud af mine billeder, og fra første færd har der myldret mennesker frem. I starten var det skønt, de bare kom frem. Derefter blev det lidt frustrerende med alle de forskellige personer, der bare kom igen og igen, - men nu er de spændende og er blevet accepteret.

Det er åbenbart min udtryksform, - mit billedsprog -, og det er en stor tilfreds-stillelse, at have fundet

"DET".

Tilfredsstillelsen bliver naturligvis også større ved, at blive anerkendt af mine omgivelser, ligesom jeg føler, at mine billeder sætter noget i gang hos andre. Det er så op til det enkelte menneskes egen fantasi, at få noget ud af billedet. Det bliver lavet med sjælen, og jeg kan ikke lade være ! - Det er blevet en livsnødvendighed for mig, ikke et spørgsmål om kunst eller ikke kunst, - rigtigt eller forkert.

Det er en meget stor glæde for mig at arbejde kreativt både med billeder og keramik, og jeg føler virkelig, at jeg udfolder mig med liv og sjæl.

Gennem mine billeder - især billed-collagen - henter jeg mange gode kræfter i hverdagen. Ved fordybelsen føler jeg, mit liv er godt . Det er gode kræfter, og føler virkelig, at jeg lever livet fuldt og helt.

Et menneske jeg holder meget af her i Viborg, lærte mig for år tilbage tesen om de tre T'er:

TID - TÅLMODIGHED -  TRÆNING

            TING - TAGER - TID

og der skal være plads til fejltagelser - .

Dette bruger jeg i livet som helhed samt i perioden på Kunstskolen, hvor jeg lærte at "SE", føle og opleve lyde og lugte. -Glæden og følelsen ved at skabe og formidle et billede og ikke mindst fordybelsen i arbejdet hermed, er som at forsvinde ind i en anden verden og glemme tid og sted for en stund.

- EN SKØN VERDEN

Tilbage til indhold